Digitaal fotobestand en bibliotheek

Het Nederlands Leder en Schoenen Museum beschikt over een groot digitaal fotobestand van de eigen collectie. Tevens is onze bibliotheek beschikbaar voor onderzoeksdoeleinden. Voor het gebruik van zowel fotomateriaal als de bibliotheek gelden de volgende richtlijnen.schoenpoetster

Beeldmateriaal

Er zijn verschillende mogelijkheden om beeldmateriaal op te vragen.

A Stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of fax met daarin een duidelijke omschrijving van het beeldmateriaal dat u zoekt. Indien u beschikt over een inventarisnummer, dit graag vermelden. Voor een zoekopdracht wordt een vergoeding in rekening gebracht. Zie daarvoor de tarievenlijst.

BU kunt zelf een keuze maken in ons Digitale Informatie Centrum (voornamelijk afbeeldingen van schoenen uit de verzameling). Dit Centrum is zonder afspraak gedurende openingstijden te bezoeken. U betaalt voor dit bezoek alleen de entree prijs, die tevens voor het hele museum geldt. Voor de kosten van het beeldmateriaal geldt vervolgens weer de tarievenlijst.

CHet is mogelijk om nieuwe digitale foto’s van collectie stukken te laten maken. De tarieven vindt u in de lijst.

 

Bibliotheek

De bibliotheek is uitsluitend op afspraak te bezoeken. U kunt daarvoor contact opnemen met via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0416-33 27 38. Omschrijf duidelijk over welk onderwerp informatie wordt gezocht, vervolgens wordt nagegaan of er over dit onderwerp materiaal aanwezig is. Voor een uitgebreide zoekopdracht evenals voor het maken van kopieën wordt een vergoeding in rekening gebracht. Zie de tarievenlijst. De mogelijkheid tot kopiëren of scannen is uitsluitend ter beoordeling van het museum. Voor het bezoek aan de bibliotheek betaalt u alleen de entree prijs die geldt voor het museum.

Bestelwijze

Per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Per fax: 0416 - 34 41 76

Per post: Nederlands Leder en Schoenen Museum, Elzenweg 25, 5144 MB Waalwijk

Vergeet niet uw postadres te vermelden en indien van toepassing de oplage van de publicatie!

 

Publicatie en verantwoording

Bij publicatie dienen altijd de volgende gegevens te worden vermeld: Nederlands Leder en Schoenen Museum, Waalwijk. Een bewijsexemplaar dient aan het bovenstaande postadres gezonden te worden. Bij hergebruik dient u ALTIJD opnieuw rechten aan te vragen. Bij grotere oplages wordt beeldrecht in rekening gebracht.

Verzending

Verzending vindt pas plaats na betaling van de factuur. Digitale afbeeldingen worden met een maximum van 1 gigabyte verzonden. Indien de aanvraag dit formaat overstijgt of wanneer u hebt aangegeven de afbeeldingen op een DVD te willen ontvangen wordt een extra vergoeding in rekening gebracht. (Zie tarievenlijst).

 

Tarieven 2015 (prijzen in euro’s, excl. BTW)

Prijswijzigingen voorbehouden.

Omschrijving: Prijzen:
Zelf onderzoek doen in Digitaal Informatie Centrum of bibliotheek Geldende entreeprijs
Onderzoek door museummedewerker per kwartier of een gedeelte daarvan
(met een maximum van twee uur)
€ 12,-
Fotokopieën (A4-formaat, zwart/wit, per stuk) € 0,50
Scan van een krantenpagina, of een deel daarvan € 2,50
Digitale foto (standaardlevering jpg, resolutie 300 dpi, kleur) € 25,-
Digitale foto (exclusief vervaardigde opname in jpg, resolutie 300 dpi, kleur) € 50,-
Digitale foto (ander bestandsformaat en/of hogere resolutie, kleur) € 50,-
Beeldrecht, per opname* € 15,-
Beeldrecht bij herdruk, per opname* € 10,-
Toeslag CD € 15,-
* Afhankelijk van de oplage, in nader overleg overeen te komen.  

 

 

Bij levering op rekening en/of toezending per post wordt per zending een bedrag aan porto- en administratiekosten in rekening gebracht. Bij buitenlandse opdrachten worden eventuele bankkosten doorberekend.

variabel, kostendekkend