Digitaal Informatie Centrum

vanschijndel_smlDe collectie van het Nederlands Leder en Schoenen Museum bestaat uit meer dan 15.000 voorwerpen. Helaas is het museum te klein om al deze voorwerpen te kunnen exposeren. Bezoekers hebben echter wel toegang tot al deze voorwerpen met behulp van het Digitaal Informatie Centrum. In het Museumcafé staan drie terminals waarop vrijwel alle objecten uit de verschillende deelcollecties opvraagbaar zijn. Aan de hand van zoektermen kunt u zoeken naar specifieke objecten maar bijvoorbeeld ook naar fabrikanten, land van herkomst of stijlen.

Het Digitaal Informatie Centrum is een leuke aanvulling op uw museumbezoek: in de schoenvitrines staan alle inventarisnummers vermeld, zodat u extra info over de betreffende voorwerpen gemakkelijk kunt terugvinden. Het DIC is echter ook zeer interessant voor schoenontwerpers die inspiratie willen opdoen voor nieuwe ontwerpen.

Tijdens openingstijden bent u van harte welkom om onze database te raadplegen. Kosten: entreeprijs. U kunt uw bezoek aan het Digitaal Informatie Centrum uiteraard ook combineren met een bezoek aan onze bibliotheek (uitsluitend op afspraak).