Nieuwe aanwinsten

"Nieuwe" schoenen

Betty-Krook
Compositiefoto van Betty Krook nu en toen, samen met haar vader Jos Mignon. Foto: René Louman

Hoge hakken, echte liefde

Eén van de trouwste fans van het Nederlands Leder en Schoenen Museum is Betty Krook uit Amsterdam. Mevrouw Krook is de dochter van Jos Brekelmans, beter bekend als Jos Mignon, die decennia lang het toneel, de opera en het ballet van schoenen voorzag. Van jongs af aan werkte Betty mee in de werkplaats van haar vader en kreeg zodoende de liefde voor mooie schoenen met de paplepel ingegoten.

Mauro Teci

Waterlooplein

Tegenwoordig maakt Betty zelf geen schoenen meer maar struint ze de Waterlooplein markt en de vintagewinkels rond de Nieuwmarkt af op zoek naar mooie designerschoenen die ze vervolgens aan het museum schenkt. Ze gaat daarbij zeer methodisch te werk want van alle schenkingen houdt ze de gegevens bij zodat ze precies weet wat ze al geschonken heeft en wat niet.

Onlangs mochten we weer vijf paar schoenen, waaronder een paar McGregor golfschoenen en een paar herenschoenen van het Spaanse merk Muxart van haar in ontvangst nemen. We zullen ze koesteren!

Tod´s
McGregor