Willem van Oranje leerlingen leiden rond op Kijk je Cultuurdag

IMG 1116kopieOp dinsdag 23 oktober organiseerde het Waalwijkse Willem van Oranje College zijn jaarlijkse ''Kijk je Cultuurdag" voor leerlingen van VMBO TL 3, HAVO4 en VWO4. Tijdens de ''Kijkje Cultuurdag'' maken de leerlingen een rondgang langs verschillende culturele instellingen in Waalwijk  zoals het Kunstencentrum, theater De Leest, de bibliotheek en cultureel centrum De Tavenu. De bedoeling van deze dag is om de leerlingen kennis te laten maken met het cultureel aanbod in Waalwijk.

IMG 1105Van deze leerlingen bezochten er ongeveer 125 het museum. Na het bekijken van het diaklankbeeld over de sociale geschiedenis van de schoenmakers in de Langstraat togen ze met een vragenlijst langs de schoenvitrines om antwoord te geven op vragen als "Welke schoen vind jij bij een van je medeleerlingen passen?" en "Voor wat voor tentoonstelling zou jij zeker naar het Schoenen Museum komen?" In de looierij verzorgden Koen, Daan, Sylvie, Lisa, Kimberley en Centaine een korte rondleiding voor hun medeleerlingen die ze zeer goed hadden voorbereid!

Dat de meeste leerlingen de vragenlijsten zeer serieus namen, blijkt wel uit de ingevulde antwoorden. Hieronder een kleine selectie:

Kastanjefijnstampschoen, Frankrijk 19e eeuw; de favoriete schoen van Rick

Vraag: Welke schoenen in de tentoonstelling spreken je het meest aan?

Josie(4AG3): de klomp Viktor & Rolf is mooi omdat een traditionele klomp gepimpt is met een hoge hak.Vera (4AG3) kiest ook voor deze schoen, omdat hij leuke motieven en mooie kleuren heeft. Rick (4AG1) heeft voorkeur voor de 'vette en ruige' kastanjefijnstampschoenen met ijzeren pinnen! Joeri (3TL2) vindt de opanken uit de Balkan erg leuk en Mark (3TL2) de Middeleeuwse snavelschoenen.

Vraag: Zou jij €150,- over hebben voor een leren design tas of €250,- voor een paar leren merkschoenen?

Krijn (3TL1) wel want “Schoenen heb ik elke dag nodig”. Emma 4AG3) heeft wel veel geld over voor een tas, maar niet voor schoenen omdat “schoenen te snel kapot gaan”. (Zou je dan niet juist goede schoenen kopen Emma?). Hilde (4AG2) heeft er wel wat geld voor over als de schoenen mooi en van goede kwaliteit zijn . Bryan (3TL3) ook, net als Nikki (4AG2).

10819 copy

Viktor & Rolf 2007-2008, de ideale schoen voor Nikki, Josie en Vera

Vraag: Welke schoenen vind jij nou echt bij één van je klasgenoten passen?

Johan (4AG1) kiest voor Marc de schoenen van zeehondenleer, lekker zacht en geschikt. Afke (4AG1) kiest voor Alisa de Tataars Russische laars omdat Alisa uit Rusland komt. Max (4AG1) beweert dat de Tibetaanse laars bij het karakter van Johan past en Daphne (4AG1) ziet Afke al helemaal rondlopen met de race - car schoenen van Levine. Daniëlle en Marit (4AG1) zien elkaar al op seventies plateauzolen lopen.

Amy (4Ha3) gunt Jill hakken zodat ze langer wordt Floor (4AG3) koppelt de pump met “Empire State Building” glitterhak aan Rachel en Laura (4AG4) vindt Danique scherp en vrolijk en kiest voor haar de Jenna Levonen schoenen. Nienke (4AG2) gunt Nikki de klomp van Viktor & Rolf omdat ze van Nederland en hakken houdt. Liz (4Ha4): “Merel heeft krullen” dus de schoen met krul in de hak is voor haar. Thimo (4AG2) is een zomers type dus sandalen passen bij hem volgens Arwin, en Julian (4AG4) vindt rieten schoenen grappig voor Youri.

IMG 1117Vraag:Wat zou je graag in het museum willen zien, waar zou je voor terugkomen?

Roy (4AG3), Jordy, Janette en Rob (4AG2) willen graag (oude) voetbalschoenen zien. Moderne schoenen (Nicole 4AG4), veel hakken (Josie 4AG3), modeshow (Laura 4 AG4) waren veel gegeven antwoorden. En al deze leerlingen willen wel terugkomen voor een “Uggs tentoonstelling”: Evelyn (3TL2), Fleur (4Ha4), Melanie (3TL1) en Yente (4Ha4).

Pim (4AG1) vond de machines mooi, Merel (4Ha4) de “werking van het museum”. Leonie (4AG1) wil graag zien hoe je schoenen maakt. (Dat kan Leonie elke 2e zondag van de maand tijdens de doorlopende demonstraties) Hilde (4AG2) komt graag terug voor de fabriek.

En Shanna (4AG1)……………… ach, Shanna wil ‘strippers op schoenen’. We gaan er aan werken Shanna!

bayan abiye pijama tak�±m�± pijama