Kinderboekenweek 2013: Sport en Spel

112439632013

Onlangs presenteerden de gezamenlijke Waalwijkse cultuurinstellingen, in het atelier van Kunstencentrum Waalwijk, het Kinderboekenweekprogramma aan de leerkrachten van het basisonderwijs. De jaarlijkse Kinderboekenweek wordt dit jaar gehouden van woensdag 2 t/m zondag 13.

Sport & Spel: Klaar voor de Start!

De Waalwijkse cultuurinstellingen en cultuuraanbieders, te weten Bibliotheek Waalwijk, Kunstencentrum Waalwijk, het Nederlands Leder- en Schoenenmuseum, Theater De Leest en Thomas van Vliet Expressie, stelden samen een zeer aantrekkelijk kunsteducatief programma samen. Het thema van dit jaar is; Sport en spel – Klaar voor de start. Maar liefst 15 verschillende creatieve workshops, met dit thema als basis, zullen tijdens de Kinderboekenweek worden aangeboden. Leerlingen van de Waalwijkse basisscholen kunnen kennismaken met verschillende kunst- en cultuurdisciplines op het gebied van literatuur, muziek, dans, beeldend, theater, rap en erfgoed.

98208 copy

Honkbalhandschoen

Schoenen en sportattributen

Uiteraard herbergt de collectie van het Nederlands Leder en Schoenen Museum tal van sportschoenen uit verschillende sportdisciplines. Er zijn echter nog veel meer sportattributen te vinden in de verzameling. Wat te denken van (leren) ballen, bokshandschoenen, wielrenhandschoenen enz.

Schoenmakerszeskamp

Educatief medewerkster Karin timmermans zette speciaal voor de KBW een heuse schoenmakerszeskamp op poten. In groepjes kunnen de basisschoolleerlingen meedoen aan zes verschillende activiteiten waarbij zowel hun algemene kennis (oriëntatie op jezelf en de wereld (erfgoed), taal (woordenschat) en meten en rekenen) als creativiteit (kunstzinnige vorming) op de proef gesteld worden.

Deelname

De Schoenmakerszeskamp is geschikt voor kinderen uit groep 7 en 8. De kosten bedragen €3,75 per leerling, inclusief entree en spelmateriaal. Deelname is mogelijk op 2,3,4,8,9,10 en 11 oktober 2013.

Inschrijven kan bij Karin Timmermans; per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0416-332738.

bayan abiye pijama tak�±m�± pijama